söndag 11 oktober 2015

Visiting Raglan- The most famous surf spot in nz + reunion with our kiwi parents!

I mitten av juli när vi besökt Mary I Mount Maungnui körde vi vidare mot västkusten till den populära surfbyn Raglan. Ann och Calum som vi bodde hos i två omgångar på sydön kom upp för att hälsa på oss i några dagar för att träffa oss en sista gång innan vi åkte vidare till Indonesien.


Raglan är verkligen en mysig liten surfby med sina hippie-café och butiker med lokala konsthantverk, man kan likna det lite med Byron Bay i Australien fast mindre (precis som allt annat i nz ;)).
Som tidigare skämde Ann och Calum bort oss alldeles för mycket, de bjöd oss på både boende och mat varje dag! Ena dagen tog de med oss till Cambridge, en stad som låg ca 1.5 h inåt landet. Där var en gigantisk flod/sjö där stora roddtävlingar ofta hölls och deras dotter Simone hade tävlat där en vecka efter att vi besökte dem första gången.
Manu bay

Ena av mornarna när de var där gick jag och Siriffo upp tidigt för att surfa Manu bay, då är där en tjej som surfar longboard som inte riktigt har koll på läget. Så när det kommer en stor våg som bryter innan surfarna hinner fånga den kastar hon sin bräda mitt framför Siriffo (vilket är big NO NO då man surfar med andra människor!) så att brädan blir smashad av vågorna rakt på Siriffos bräda vilket resulterar i att en av hennes fenor (på brädan) går rakt igenom hans bräda! Siriffo blev ju naturligtvis förbannad och inte blev saken bättre av att tjejen knappt bad om ursäkt. Dock måste man ju komma ihåg att det var ju verkligen tur att fenan träffade brädan och inte Siriffos huvud eller annan kroppsdel, för det hade kunnat sluta illa det! För att få den fixad fick vi betala ca 650 kr… Men men, det kunde ju som sagt varit värre.

När Ann och Calum lämnat flyttade vi till en enkel camping, där fanns vaskar med varmvatten lite då och då under tak, toaletter och kalldusch men även varmdusch för 2 dollar/3min (dock snarare högtryckstvätt än dusch !).

Classic Raglan

Siriffo surfar en stormig dag


Slutligen fick Siriffo några riktigt bra vågor på Indicators och jag fick också en del ganska bra vågor till slut, fast på de andra lite snällare surfbryten. Så sammanfattningsvis fick vi faktiskt väldigt bra vågor trots att Raglan är det överlägset mest crowded stället vi surfat på i Nya Zeeland. Det var till exempel inte ovanligt att det var minst 20 pers ute på både Manu bay och Indicators. 
Till slut stannade vi i Raglan i ungefär 2 veckor innan vi drog vidare upp till Northland (norr om Auckland).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar