onsdag 29 september 2010

Fredag den 17/9

VI landade på flygplatsen i Kuala Lumpor vid 16 tiden lokal. Då hade vi knappt 5 timmar tills planet från Kuala Lumpor till Langkawi gick. På flygplatsen fanns ett McDonalds som serverade ”Trippel Cheeseburger”, så gissa vem som blev helt exalterad! Dessutom var det väldigt billigt med.
Flyget blev ganska så försenat, nästan en timme. Så istället för att vi landade vid 22.30 så landande vi vid 23.30. Det gick snabbt och smidigt att få ryggsäckarna och taxi så vi var vid hotellet vid midnatt. Taxin kostade 24 MYR, alltså ca 60 SEK för ungefär 2,5 mil så det är ju helt okej, nästan som vad buss kostar i Sverige.VI anlände till hotellet och rummet var väldigt fräscht och fint.
När man är ute och reser så här i Asien och i Australien och inte bor på de dyraste ställena ska man tydligen akta sig för bedbugs (vägglöss). De gömmer sig på dagen under tapeter, tavlor och liknande krypin ställen. Under natten kommer de fram och biter de sovande människorna, bitmärkena ser nog ut ungefär som vanliga lusbett.
Det är väl egentligen inte så farligt i sig, problemet är att de kan krypa in i kläder och liknande och följa med en, så det är viktigt att man hela tiden har allt nerpackat, för det är ju inte så kul att få sällskap av sån ohyra resten av resan.
Klockan var ju egentligen inte så mycket för hos, alltså hemma i Sverige så när vi kom fram till hotellet så gick vi ut en runda för att se hur det såg ut. Det var i för sig mörkt ute men vi hittade en väldigt inhemsk restaurang . Jag (Sofia) var ganska så hungrig vid det här lagret eftersom vi inte ätit på ca 6 timmar så vi slog oss ner där och beställde” fride rise with chicken”.  Det var riktigt gott! Smakade preics som i Thailand, men deras matkulturen är säkert ganska så lik varandra eftersom de gränsar till varandra.
Efter den goda måltiden och en trevlig pratstund med ägaren gick vi och la oss.
                                         pa restaurangen

1 kommentar:

  1. Va kul, nu vet ja va ja ska göra när ja inte har nått att göra......läsa eran blogg.
    Ha de gott!!!! :)
    KRAM Ingela

    SvaraRadera