fredag 15 maj 2015

Besök hos Ann och Calum för 2a gången

Först och främst är jag ledsen för att vi varit så dåliga på att uppdatera bloggen den senaste månaden, internetuppkopplingen har tyvärr inte varit den bästa! Man kan ju tro att Nya Zeeland med tanke på att det är ett I-land, hänger bra med i utvecklingen- men så är inte fallet! Mamma och pappa sa att när de var här för över 25 år sedan så kändes det som om de var 10 år bakåt i tiden, likadant känns det nu. Allting fungerar helt enkelt inte lika smidigt som man är van vid hemma och lika så är det med internetåtkomsten på en del ställen! Men Ann och Calum som vi för ett tag sedan besökte för andra gången har utmärkt internet, så där passade vi på att göra en del studier!

När vi besökte dem den här gången blev vi lika bra omhändertagna som förra gången, underbart god mat, en säng och varmdusch- vad mer kan man önska sig ??! J Den här gången bjöd de t.o.m på både eye-filet från nöt och rådjur, sååå gott!
Den här gången kom deras dotter Simone hem över helgen, så det var väldigt roligt att få träffa henne också.
 När vi var där blev det ganska kallt några dagar så bergen blev snötäckta vilket var otroligt vackert! Nere i Dunedin hade det t.o.m. snöat, skönt att vi inte var kvar där!!

Ann tog med oss till en mjölkbonde för att vi skulle få se hur det såg ut, här smakar jag färsk mjölk som fortfarande är ljummen, mums!



Man har ju varit hos mjölkbönder när man var liten, men man kommer ju inte riktigt ihåg det, sen var det ju roligt att se hur det går till i NZ. Sarah som jobbade (för sin pappa) på mjölkgården bjöd hem oss på middag kvällen efter, så otroligt snällt! De bjöd på nya zeeländsk vildsvin som Sarahs kille jagat uppe i bergen, otroligt gott ! Och till efterrätt fick vi pudding, fruktsallad och boysenberries-glass (vårt favoritbär i NZ hit tills, Siriffo har boysenberriessylt på gröten varje morgon!), Mums! J
Bonden som ägde mjölkfarmen, Steve, hade väldigt mycket mark i området där Ann och Calum bodde och det visade sig att på en del av hans mark var filmen Narnia inspelad, sjukt coolt! Det var framförallt den delen med Elefantrock som spelats in där.
Här spelades en del av Narnia in

Efter besöket hos Ann och Calum körde vi upp till Kaikoura. På vägen dit hade vi ett stopp i Christchurch och Siriffo hann med ett surf i skymningen. Jag däremot tyckte att det var alldeles för kallt för att surfa, natten innan hade det dragit in oväder med regn-hagel-snö-blandat nederbörd så kyla höll fortfarande i sig! Istället fick jag några ganska fina foto på landskapet i skymningen, se bilden nedan :) 



1 kommentar:

  1. Härligt att få följa er resa ni är några riktiga livsnjutare o äventyrare. Kram f Helen i Anderslöv (Malin P s mamma)

    SvaraRadera