lördag 23 maj 2015

Nordön- Here we come! :)

Till slut var det ju dags för oss att ta oss vidare, vi behövde internet till att avsluta några kurser och nu hade vi faktiskt fastnat alldeles för länge i Kaikoura. Nordön- here we come! J

Innan vi tog färjan från Picton till Wellington körde vi in om några vingårdar i vindistriktet Marlborough för att prova deras världsberömda vita viner. Innan jag kom till Nya Zeeland har jag främst druckit röda viner, men de nya zeeländska vita vinerna är riktigt goda! På vingården Forrest (http://www.forrest.co.nz/) provade vi flera riktigt goda vita viner, och även ett gott dessertvin. Vi köpte en flaska av vår favorit ($20), vi hade gärna köpt några fler av de vi provade om de inte varit så dyra- men som backpacker få man ju kompromissa med plånboken hela tiden! ;)





Det märks att hösten börjar närma sig, de gula fälten är vinrankor som börjat ändra färg!




Den 8 maj tog vi färjan över till Nya Zeelands huvudstad, Wellington. Först fick vi göra klart lite plugg så att vi slipper tänka på det sen. För några dagar sedan fick vi förnyat vårt WOF på bilen (ungefär samma sak som besiktning), vi behövde bara byta ett däck för att bli godkända så det var väldigt skönt! Eftersom vi hört skräckhistorier där backpackers fått renovera upp sin bil för flera $1000 (1 NZ dollar är nästan 7 SEK) för att bli godkända så var ett däckbyte en otrolig lättnad! Skönt- då har vi råd att fortsätta resa ett tag till iaf ! (Peppar-peppar-ta-i-trä!) :)

Nu har vi varit i Wellington i en vecka så nu är det dags att dra vidare, vi är ju inte några storstadsmänniskor precis! Under vår vistelse har vi förutom förnyat WOF:et bland annat också besökt The Museum of New Zealand, Te Papa. Det är 5 våningar högt och har väldigt varierande utställningar, där finns verkligen någonting för alla så där kan man gå länge. Något som är lite roligt är att det visade sig att det är det enda museet i världen som har ett äkta visningsexempel av en jättebläckfisk (4m långt!) Något som gör det ännu intressantare är att man bara några dagar efter att vi lämnat Kaikoura hittar en jättebläckfisk uppspolad på en strand där- typiskt att vi missade det! Ja, alla kanske inte tycker att det är lika coolt som jag, biologinörd som jag ju är! ;) På länken nedan kan man iaf läsa om fyndet! :)

http://www.stuff.co.nz/marlborough-express/news/68508898/giant-squid-found-on-kaikoura-beach.html



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar