fredag 13 mars 2015

På besök i Kurow och lite pingviner och sälar i Oamaru

Efter Queenstown begav vi oss till Calum och Ann i Kurow, ca 50 min infrån Oamaru på östkusten på sydön. Mamma och Pappa (Maria och Rickard) bodde hos Calums mamma Mary när de var här å ploclade äpple, för ca 26 år sedan. När jag var med familjen i NZ över jul å nyår hälsade vi på Mary och på så vis kom vi i kontakt med Calum å Ann. De bodde i ett stort nyrenoverat hus. Guuud vilken lyx det var att komma dit, vi fick till och med egen lägenhet med kokplattor å kyl å allt ! Och..... VARMDUSCH!!! Herregud vad skönt det var att dusch varmt den kvällen. Den dagen vi kom ( den 1 mars) var det visserligen väldigt varmt ute, men de förregående dagarna hade varit kalla å kvällarna är alltid kalla, så varmduschen var verkligen efterlängtad! 

Utsikten från deras hus!

Söndag till torsdag förmiddag stannade vi hos dem, å de var verkligen helt underbart snälla. De lagade varm god mat till oss och Ann fixade så att jag kunde låna hennes mammas retro-symaskin för att sy våra gardiner- riktigt cool! En sån hade jag velat ha, dock är de nog inte så lätt att få tag i? Å speciellt inte fungerade skulle jag tro va?


På tisdagen körde vi ut till Oamaru, ett samhälle vid kusten. Siriffo ville surfa så vi kollade två surfspots, men tyvärr var det platt idag med. Men eftersom vi körde fel då vi skulle köra å titta surfen (eftersom jag enligt Siriffo är en av världens sämsta kartläsare, vilket kanske stämmer...) kom vi istället till en strand där pingviner och sälar höll till, Sälarna var sjukt coola, de bara låg där på stranden å chilla, se bilden nedan! 


Vi hade turen att se två stycken pingviner med, annars var de tydligen lättast att se på kvällen precis innan det blev mörkt. Men de var tydligen lite mer skygga än sälarna så vi fick hålla oss lite mer på avstånd för att inte skrämma iväg dem. Arten kallades Yellow eyed penguin och var tydligen en av världens ovanligaste pingviner. 



Vi ville ju gärna gör något för dem eftersom de tog så väl hand om oss, men det fanns tyvärr inte mycket vi kunde hjälpa dem med. Till slut fick jag hjälpt Ann med lite hushållssysslor och på tisdagskvällen lagade vi köttbullar och potatismos med brunsås och äppelpaj till efterrätt (lingonsylt fick vi ju tyvärr inte tag i).

Under torsdagsförmiddagen körde vi vidare söderut mot Dunedin. Enligt en kille i surfshoppen i Oamaru som vi varit inne i tidigare i veckan skulle ett riktigt bra få bra vågor på fredagen å lördagen. Eftersom Siriffo inte fått någon bra surf på mer än en vecka var han RIKTIGT sugen på att surfa nu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar