torsdag 23 december 2010

Australia Zoo

Idag bar det iväg mot Australia Zoo! Det var faktiskt ett riktigt fint ställe! Jag brukar inte gilla zoon så mycket, för jag tycker att de mest fångat djuren och satt dem bakom galler för människans skull, men här tog de verkligen hand om djuren.

De tog hand om arter som höll på att utrotas och gjorde det riktigt bra för dem, djuren var riktigt bortskämda!! Man kunde nämligen mata kängururna och de hade nog fått sjukt mycket mat, för när vi skulle mata dem orkade de inte ens resa sig eller röra på huvudet. Vi fick sträcka fram handen med mat precis under munnen så det bara var för honom att öppna munnen. Vad då lat känguru?!!

          Här har vi den lata Kängurun! 


Vi såg en massa djur som t.ex. tigrar, ormar, ödlor, gepard, och naturligtvis alligatorer och Krokodiler. Vi fick till och med klappa en krokodilunge! Eftersom det var Steve Irwins pappa som grundade Zooet så är ju huvuddjuret krokodiler! Steve är känd från TV som The Crocodile hunter.


                       Här har vi krokodilungen


                       Så här stor kan en krokodil tydligen blir!


             Här matar de en krokodil!


            Här klappar vi koalor!

   Siriffo upptäckte att där var en känguru som älskade att bli kliad!

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Det ser skönt ut att vara i värmen i Australiem istället för kylan i Sverige. Här har julen börjat infinna sig. Snart är det dags för julskinka och tomten.

    Jag jonny kommer ihåg min jul i Australien, var laid back och ganska annorlunda, men nyår var ett riktigt party. Hoppas ni får en fin jul.

    Kram

    Linnea, David, Karin & Jonny

    SvaraRadera
  2. Hallå!

    Jo, det är ganska skönt här nere! Vi har ju dock tyvärr inte haft så mycket julkänsla här nere. Jag jobbade mycket på nyårsafton, men vi åt iaf köttbullar, janssons frestelse, sill som vi köpt på IKEA å annat gått den dagen!

    Men det var mer jul igår på juldagen. För alla andra firar ju jul då också var alla affärerna stängda med :)

    Ja, du har rätt. Det är ju inte en jul som hemma inte! Japp, jobbar jag inte i baren på nyårsafton så blir det nog riktig fest här nere i Byron!

    Ha det bäst! Så ses vi förhoppningsvis på Skyp på annandag jul när mamma å pappa kommer upp! :)

    Kramar

    SvaraRadera