onsdag 22 december 2010

Vecka 45 - BRISBANE

Vi åkte i Richi och Olivers van upp till Surfers och tog sen Grayhound-bussen därifrån till Brisbane. Vi kom fram till Indooroopilly, den stadsdelen där de bor, vid 5.30 på eftermiddagen. Rochelle och Jay delade ett hus med ett annat par, Karrie och Shelvin.



Till middag hade vi BBQ, sjukt gott! Korv, biff, kyckling och till det var det sallad och potatissallad, underbart! :D Sen under kvällen så spelade vi charader och till efterrätt åt vi Pavlova, något av en australiensisk klassiker. Det är mjuk marängbotten med frukt och grädde på toppen!

       Pavlova, Siriffos favorit!


Alla av dem jobbade så vi traskade omkring oss själva under dagarna. Under tisdagen gick vi bara runt i Indooroopilly och titta på saker och sånt. Vi hittade faktiskt varsitt par skor, 10 och 8 $ var, billigt va?!! (ca50-70 kr/ paret). Vi handlade också ingredienser till rulltårta som vi bjöd dem på senare under kvällen. Det var väldigt uppskattat!




På onsdagen åkte vi in till centrum och gick runt och tittade lite. Vi gick in på några gratis museum, bara för att man typ ska göra det när man är där, för det var inte särskilt spännande... ;) Det var en liten matmarknad mitt i centrumet som vi också sakta tog oss igenom. Men med lite mer glädje än vad vi hade genom museerna, här fick vi massa gratis smakprov överallt! Gratis är godast! :P Men vi köpte iaf potatis och tomater där, för vi skulle bjuda Rochelle och Jay på köttbullar och potatismos till middag. 

 

 
Vi tog färjan över floden som ringlade sig igenom hela Brisbane, vi gick sen till en park och åt vår lunch.
Middagen blev väldigt uppskattad och jag måste säga att vi också blev väldigt nöjda med den!
På torsdagen åkte vi in till stan igen. Vi gick bort och tittade på den konstgjorda stranden som de gjort mitt inne i centrum, ganska cool faktiskt! Därefter chillade vi bara lite och gick och åt en baguette på Subway och var sin 50 cents glass på Hungry Jack's, riktigt gott!

Under kvällen åkte vi med Rochelle och Jay till ett berg precis vid Brisbane, högst upp såg man ut över hela Brisbane och ännu längre om solen fortfarande varit upp! Det såg ut som om berget badade i ett hav av ljus. Åt vilket håll man än tittade så såg man bara en massa lampor, riktigt coolt!
På vägen tillbaka stannade vi till på McCafé, japp det är vad det låter som, ett Mcdonald's café :D De bjöd oss på varsin dricka, de är alldeles föör snälla!

Det var egentligen meningen att vi skulle åka hem på fredagen men för att vi skulle hinna med att åka till Australia Zoo med dem innan vi åkte tillbaka till Byron så stannade vi till måndag, för de kunde ju bara åka iväg på söndagen.

På fredagen gjorde vi inte så mycket, vi såg en film och jag bakade bullar till oss allihop. Vi gick också och köpte glass :P

Under kvällen åkte allihop till en klubb som heter Regatta, ligger i stadsdelen Toowong och har blivit utsedd till en av världens topp-10 bästa klubbarna. Den här pga att herrarnas toalett, medan killarna står och får uträttat sitt behov på toaletten kan de nämligen se de som passerar utanför, men man kan inte se in! Annars var den väl helt okej, fanns spelmaskiner och gratis godis och kakor i källaren! Utmärkt för fattiga backpackers!

                                    Allihop på Regatta!


När vi kom hem åt vi mini köttpajer, det är något som jag tycker är väldigt speciellt för Australien iaf. För när folk varit ute och festat så äter jättemånga köttpajer innan de sticker hem istället för typ kebab eller hamburgare som man gör i Sverige.

           English mince pie!

Jag och Rochelle åkte iväg till en stor frukt- och grönsaksmarknad vid 6.30 på morgonen på lördagen. Där fanns massor med billiga och goda frukter och grönsaker! Jag köpte, jordgubbar, passionsfrukter, bananer, vindruvor, avokado och morötter. Mums! :)

Under eftermiddagen åkte jag och Siriffo iväg med Shelvin och Karrie till den botaniska trädgården i Brisbane. Nu tänker ni: ”Typiskt Sofia!” Å ja, kanske de... ;) Kul var det iaf, vi orkade inte gå igenom hela stället för det var gigantiskt och sjukt varmt! Men vi fick iaf sett en hel del coola växter! :)



                      Siriffo hittade en kompis!

     Apocynaceae Plumeria, en av mina favorit blommor!


                             Wohoo!

2 kommentarer:

  1. haha... jag gillar starkt bilderna i slutet ! :D <3 miss you sister

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är de bra! :D Saknar dig med! <3

    SvaraRadera